ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ολικό «λίφτινγκ» ανακοίνωσε η Santander

Με παρουσία από την Ισπανία έως το Ηνωμένο Βασίλειο κι από τη Βραζιλία έως τις ΗΠΑ, η Santander αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες λιανικής παγκοσμίως

Σε ολικό λίφτινγκ της εταιρικής της δομής προχωρά η Santander, ενόσω ο διευθύνων σύμβουλος, Έκτορ Γκρίσι, επιδιώκει να απλοποιήσει τις δραστηριότητες τις ισπανικής τράπεζας.

Στο πλαίσιο των προωθούμενων αλλαγών, συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να συγχωνεύσει τις επιχειρήσεις λιανικής και εμπορικής τραπεζικής σε συγκεκριμένες χώρες, δημιουργώντας μια παγκόσμια μονάδα υπό τον Ντάνιελ Μπαριούσο.

Παράλληλα, στοχεύει να κάνει δυναμικό «μπάσιμο» στον κλάδο της ψηφιακής τραπεζικής, την οποία θα «τρέξει» ο Ζοσέ Λούις ντε Μόρα.

Οι παραπάνω κινήσεις, όπως προαναφέρθηκε, αποσκοπούν στην απλοποίηση των δραστηριοτήτων και στην επίτευξη των στόχων κερδοφορίας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και στην περικοπή ορισμένων θέσεων εργασίας, όπως διευκρινίζουν ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

H νέα διοικητική δομή θα έχει ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση πέντε διαφορετικών λειτουργικών μονάδων: 1) Λιανική και εμπορική τραπεζική, 2) ψηφιακή καταναλωτική τραπεζική, 3) πληρωμές, 4) διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και ασφάλειες, καθώς και 5) εταιρική – επενδυτική τραπεζική.

Το σχέδιο της Santanter προσομοιάζει αρκετά το αντίστοιχο της Citigroup, το οποίο ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη διευθύνουσα σύμβουλο, Τζέιν Φρέιζερ.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Santander παραμένει σχεδόν αμετάβλητη στη συνεδρίαση της Τρίτης, αν και κερδίζει σχεδόν 23% από τις αρχές του έτους, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Με παρουσία από την Ισπανία έως το Ηνωμένο Βασίλειο κι από τη Βραζιλία έως τις ΗΠΑ, η Santander αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες λιανικής παγκοσμίως. Απασχολεί 212.000 άτομα και διαθέτει κεφαλαιοποίηση 55,7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

Οι μακρές νύχτες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και το (χαμένο) αρχείο των μελών, οι βόλτες του Χρυσικού στον Παναμά, το Χίλτον και οι ιερές μπίζνες των Στέγγων

Kατασκευές: Μαστίγιο και καρότο στους εργολάβους από την κυβέρνηση

Mytilineos: Μεγάλο deal για έργο διασύνδεσης €2,8 δισ. στη Βρετανία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ