Η πράσινη οικονομία είναι μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Οι περιβαλλοντικές επενδύσεις –μέσα από καινοτόμες λύσεις– προσδίδουν προστιθέμενη αξία και παράλληλα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Εθνική Τράπεζα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ανταποκρίνεται εγκαίρως στις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς, προχωρά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη στήριξη της πράσινης οικονομίας.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή της σε ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας πρόγραμμα «Astypalea: Smart & Sustainable Island» και στην προσπάθεια για τη μετεξέλιξη του νησιού της Αστυπάλαιας στο πρότυπο της κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας με  σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά.

Το νέο προνομιακό δανειακό προϊόν ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ–ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ της Εθνικής Τράπεζας παρέχεται αποκλειστικά στους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας για τη χρηματοδότηση αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος (ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου, πατινιού), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης και του κόστους αγοράς και εγκατάστασης του έξυπνου οικιακού φορτιστή.  Το δάνειο χορηγείται χωρίς τη λήψη εξασφαλίσεων και προσφέρει χρηματοδότηση από € 2.000 έως και €30.000 προσφέροντας:

πολύ χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο πλέον σταθερού περιθωρίου 3,95%
πλήρη απαλλαγή από τη δαπάνη αξιολόγησης αιτήματος και την εφάπαξ λειτουργική και διαχειριστική δαπάνη  (100% έκπτωση)
δυνατότητα υποβολής αίτησης του πελάτη είτε μέσω καταστήματος είτε με απομακρυσμένη διαδικασία δηλ. τηλεφωνικά μέσω Contact Center (καλώντας το 210 48 48 484)

Παράλληλα, επιπλέον του Πράσινου Δανείου- Αστυπάλαια, η Εθνική μας Τράπεζα προσφέρει μια ευρεία γκάμα πράσινων προϊόντων για ιδιώτες και για επιχειρήσεις.

Το προϊόν ESTIA ΠΡΑΣΙΝΗ της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί ένα πρωτοποριακό στεγαστικό δάνειο το οποίο προσφέρει λύσεις τόσο για αγορά ή κατασκευή ενεργειακά αναβαθμισμένης κατοικίας, όσο και για επισκευαστικές εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο σπίτι με:

 • ποσό χρηματοδότησης από €10.000 και έως το 100% του οφειλόμενου τιμήματος σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή του κόστους εκτέλεσης εργασιών
 • κυμαινόμενο επιτόκιο με περιθώριο από 2,38% (καθορίζεται από την ενεργειακή κατηγορία) πλέον εισφ. Ν.128/75
 • έκπτωση 50% στην εφάπαξ δαπάνη για έρευνα και έλεγχο εξέτασης του αιτήματος και έγκρισης δανείου.

Παράλληλα, για όσους επιθυμούν να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα σε ενεργοβόρους τομείς της καθημερινότητάς τους , το καταναλωτικό ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ της Εθνικής μας Τράπεζας παρέχει χρηματοδότηση από €2.000 μέχρι 30.000€ και έως το 100% του κόστους της αξίας των αγορών και των υπηρεσιών, με περιθώριο κυμαινόμενου επιτοκίου 8,4%8,407% (πλέον εισφ. Ν.128/75) και διάρκεια αποπληρωμής έως και 84 μήνες ανάλογα με το ποσό του δανείου, καλύπτοντας ενδεικτικά υπηρεσίες όπως :

 • ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας
 • αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης/ψύξης
 • τοποθέτηση πράσινης στέγης
 • αγορά υβριδικού/ηλεκτρικού οχήματος.

Ειδικά για την αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος (αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου, πατινιού) προβλέπεται απαλλαγή από τη δαπάνη αξιολόγησης και τη διαχειριστική-λειτουργική δαπάνη για αιτήσεις έως 30/09/2021.

Ενώ, για όσους ενδιαφέρονται για επιχειρηματικό δάνειο για εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού και λοιπών ΑΠΕ, η Εθνική μας Τράπεζα έχει τη λύση με το ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΕ προσφέροντας:

 • κάλυψη έως το 75% του κόστους επένδυσης
 • κυμαινόμενο επιτόκιο, με περιθώριο 4% καθ ‘όλη τη διάρκεια του δανείου πλέον εισφ. Ν.128/75
 • διάρκεια αποπληρωμής έως 13 έτη
 • ευελιξία στον τρόπο εκταμίευσης
 • δυνατότητα αποπληρωμής με μηνιαίες/τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες δόσεις

(Στο κυμαινόμενο επιτόκιο, εφαρμόζεται επιτόκιο βάσης 3MEuribor)

Για περισσότερες πληροφορίες πως μπορείτε να επωφεληθείτε οικονομικά, δρώντας οικολογικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nbg.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Koυρεμένα ενοίκια: Αύριο οι πληρωμές Ιουνίου και Μαΐου

«Κόκκινα» νησιά η Τήνος, η Πάρος και η Ίος – Κίνδυνος για τοπικά lockdown (Vid)

Mytilineos: Τα σχόλια των αναλυτών για το πρώτο εξάμηνο του 2021