Δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα, όπου στις 6 και 7 Οκτωβρίου διεξάγεται η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κι ενώ η Ελλάδα έχει διαμηνύσει ότι είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο με την Τουρκία ώστε οι διαφορές να λυθούν με πολιτισμένο τρόπο.

«Είδαμε τις δηλώσεις Καλίν, δεν υπάρχει περαιτέρω ορατότητα για το θέμα αυτό» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Ο.Η.Ε. «υπήρξε απόλυτα σαφής, με ένα λόγο τεκμηριωμένο… Εξέπεμψε μηνύματα αποφασιστικότητας αλλά και νηφαλιότητας και ψυχραιμίας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατηγόρησε εκ νέου την Τουρκία ότι συνεχίζει να διαδραματίζει αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει  κάθε πρόκληση «αποτελεσματικά και ουσιαστικά, επ’ ωφελεία των εθνικών μας συμφερόντων και των εθνικών μας δικαίων».

Η ενημέρωση ξεκίνησε με τον απολογισμό του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με επιχειρήματα και τεκμήρια απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας και ανέδειξε την χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν αναλώθηκε σε ανέξοδες αντιπαραθέσεις.

Τόνισε ακόμα ότι η Τουρκία εξακολουθεί να παίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην αναοτική Μεσόγειο και απειλεί την Ελλάδα αλλά και ότι κλιμακώνει την επιθετική της ρητορική και αναλώνεται σε εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Σημείωσε ακόμα ότι απευθύνθηκε και στον τουρκικό λαό λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν είναι εχθροί αλλά φίλοι τους και κατήγγειλε την Τουρκία για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Διαβάστε ακόμα:

Η Μποφίλιου και ο Γλυκάνισος, η Goldman Sachs και τα ξενοδοχεία, οι αρχιτέκτονες και οι βίλες του Ελληνικού

Πασκουαριέλο – Goldman Sachs: Οι μετοχές είναι «αιχμάλωτες» της αυστηρής νομισματικής πολιτικής (διαγράμματα)

Bloomberg: Γιατί οι αναλυτές ανησυχούν περισσότερο για τη Λιζ Τραζ παρά για τη νίκη Μελόνι στην Ιταλία