Την προσοχή της στρέφει στα ελληνικά ομόλογα η Deutsche Bank, καθώς εξηγεί ότι οι επενδυτές θα πρέπει να τα παρακολουθουν ενώ η αμερικανική JP Morgan συνεχίζει να προτείνει το σχετικό trade με long θέσεις της στα ελληνικά 10ετή ομόλογα και short στα πορτογαλικά, το οποίο για την ώρα δεν της «βγαίνει».

Οι αναλυτές της Deutsche Bank, εξηγούν ότι η απόδοση του εγχώριου δεκαετούς έφτασε να αυξάνεται έως και κατά 25,5 μονάδες βάσης στα υψηλά της ημέρας προτού η ομιλία της Λαγκάρντ βοηθήσει στη μερική αποκλιμάκωση, η οποία ήταν χλιαρή ωστόσο σε σχέση με τα ομόλογα άλλων χωρών της περιφέρειας.

Η απόδοση του δεκαετούς διαμορφώθηκε σε μόλις 6,1 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το υψηλό της ημέρας, στο 2,45% με άνοδο 22 μονάδων βάσης, ενώ στα χαμηλά του 2021, οι αποδόσεις της ελληνικής 10ετίας είχαν πλησιάσει το 0,5%.

Η χθεσινή ομιλία της Λαγκάρντ στο Ευρωκοινοβούλιο βοήθησε να υποχωρήσουν ελαφρώς τα spreads της περιφέρειας αφού υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ θα εφαρμόσει μία σταδιακή προσέγγιση στη σύσφιξη της πολιτική και ότι ότι η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε εργαλείο για να διασφαλίσει τη μετάδοση της πολιτικής σε όλες τις χώρες-μέλη.

Στον αντίποδα, η JP Morgan διατηρεί τις long θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα έναντι των υπόλοιπων της περιφέρειας και του πορτογαλικού ειδικά. Η αμερικανική τράπεζα, παρά τις αρνητικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τα spreads της περιφέρειας, θεωρεί πό πλευράς ρίσκου – απόδοσης την τοποθέτηση στο εγχώριο δεκαετές και την πώληση του πορτογαλικού.

Η JP Morgan εξακολουθεί να προβλέπει ότι το περιθώριο του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου θα συρρικνωθεί στις 135 μονάδες βάσης το Μάρτιο του 2022 και στις 120 μονάδες βάσης τον Ιούνιο του 2022, ενώ θα ενισχυθεί στις 130 μονάδες βάσης το Σεπτέμβριο και στις 140 μονάδες βάσης το Δεκέμβριο του 2022.

Διαβάστε ακόμα:

Διεθνές sell-off στα ομόλογα: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η τεράστια πίεση στους κρατικούς τίτλους

H ελληνική Dream Team των διεθνών επενδυτικών τραπεζών (pics)

Eurobank: Νέα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – «Πλαφόν» οι 140.000 ευρώ