Ο Τζιμ Κρέιμερ έχει ακούσει πολλά σχόλια για τις επιλογές τους και τις προβλέψεις του. Αυτό τη φορά ασχολείται με το ράλι των τεχνολογικών κολοσσών, τονίζοντας στους επενδυτές πως πρέπει να συνεχίσουν να ποντάρουν στις μετοχές αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε «Magnificent Seven» (σ.σ. το κλασικό σπαγγέτι γουέστερν το οποίο βασίστηκε στους «7 Σαμουράι» του Κουροσάβα), ακόμα κι αν μία τέτοια κίνηση φαίνεται βαρετή.

Οι επιλογές του Κρέιμερ, σύμφωνα με το CNBC, υποστηρίζει πως θα βγουν κερδισμένες παρά τους κλυδωνισμούς και τη μεταβλητότητα στις αγορές φέτος.

Οι κορυφαίες επιλογές του και η ανοδική πορεία που έχουν καταγράψει είναι οι εξής: Apple (37% άνοδος), Microsoft (38%), Nvidia (159%), Amazon (44%), Meta (120%), Tesla (66%) και Alphabet (39%).

«Τί άλλη λύση έχουμε; Να πάμε κόντρα και στους 7 καουμπόι των αγορών; Θα μας γεμίσουν με μολύβι», αστειεύτηκε ο Κρέιμερ.

Ο αναλυτής υπογράμμισε πως η επιτυχία των εταιρειών αυτών δεν είναι τυχαία. Υπέδειξε τη συνεχή ικανοποίηση των καταναλωτών της Apple, την ανάπτυξη της Microsoft παρά το «τρέκλισμα» της αγοράς τεχνολογίας και τα επιτυχημένα στοιχήματα των Meta και Nvidia για την τεχνητή νοημοσύνη. 

H Alphabet έχει μπει κι αυτά στο «παιχνίδι» της ΤΝ, ενώ η Tesla συνεχίζει και πουλά αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας σε χαμηλές σχετικά τιμές ανά τον κόσμο.

«Θέλετε να είστε κάτοχοι των παραδοσιακών, ‘πεπαλαιωμένων’ μετοχών του Dow ή θέλετε να είστε στην ομάδα των νικητών, των Magnificent Seven; Όπως και στην ταινία, η καλύτερη επιλογή σας είναι να βασιστείτε στους επαγγελματίες και όχι στους δειλούς χωρικούς».

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η διόρθωση, η αντίδραση της αγοράς και τα μεσαία «διαμάντια» που κάνουν ράλι έως 90%

Θεόδωρος Φέσσας: Επενδυτική «επίθεση» παντού από τον όμιλο Quest με στόχο έσοδα άνω του 1,5 δισ.

Ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου το deal για το «Skyline»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ