Άλμα στα 100 δισ. ευρώ κάνει η χρηματιστηριακή αξία της Inditex, η οποία επωφελείται αισθητά από τα εντυπωσιακά κέρδη του Ομίλου για το α’ τρίμηνο του 2023.

Ο ισπανικός κολοσσός του Αμάνθιο Ορτέγκα, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος όμιλος μόδας και ρουχισμού σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση των λειτουργικών κερδών στο +43% και τα 1,48 δισ. ευρώ.

Η αντίδραση των αγορών στα ευοίωνα μεγέθη του α’ τριμήνου ήταν άμεση, με τη μετοχή της Inditex στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης να κάνει ράλι της τάξης του 7% και να φθάνει στα 34 ευρώ.

Αυτό οδήγησε την κεφαλαιοποίηση του Ομίλου σε επίπεδα άνω του ψυχολογικού ορίου των 100 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια σε 105,9 δισ. ευρώ), για πρώτη φορά από τα μέσα του 2017.

Μάλιστα, πλέον η μετοχή της Inditex απέχει μόλις δύο ευρώ από το ιστορικό υψηλό των 36 ευρώ, το οποίο είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2017.

Από τις αρχές του έτους, δε, η ισπανική εταιρεία έχει καταγράψει σωρευτική άνοδο άνω του 32%, υπερ-αποδίδοντας σε σχέση με τον γενικό δείκτη ΙΒΕΧ 35 (+12%).

Η Inditex αποτελεί τη μητρική εταιρεία μιας σειράς διάσημων brands, όπως τα Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull & Bear, Oysho κ.α.

Διαβάστε ακόμα

Το Aγιον Oρος, η αλήθεια για τον τουρισμό, η μεταγραφή της Ιντρακάτ και η βίλα Νάτση στο Ελληνικό

J.P. Morgan: Επενδυτική βαθμίδα μέχρι τέλος του έτους – Εγγύηση η ΝΔ για συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις

Επενδυτικό comeback ετοιμάζει ο Τζον Κουδούνης με «κλειδί» τον Αντετοκούνμπο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ