Οι τιμές των ενοικίων ανεβαίνουν ξανά στο Μανχάταν. Το παράδοξο όμως, στην περίπτωση αυτή, είναι πως οι εν λόγω αυξήσεις αφορούν αποκλειστικά στα κτίρια που διαθέτουν… θυρωρούς.

Πιο αναλυτικά, η μέση τιμή των ενοικίων για τα συγκεκριμένα διαμερίσματα, αυξήθηκε συνολικά κατά 8,1% τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκε έτσι, στα 4.160 δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις τιμές των ενοικίων της συγκεκριμένης αγοράς από το 2012.

Στην αντίπερα όχθη, όσον αφορά δηλαδή στα κτίρια που δεν διαθέτουν την πολυτέλεια και κυρίως το budget να απασχολούν θυρωρούς, η μέση τιμή των ενοικίων μειώθηκε σε ένα ποσοστό της τάξεως του 12% αγγίζοντας τελικά τα 2.595 δολάρια. Η σχεδόν διπλάσια αυτή διαφορά στα ενοίκια αντικατοπτρίζει τις δύο αντίθετες όψεις του Μανχάταν που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Από τη μία πλευρά, όσοι συνέχισαν να εργάζονται καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας, έχουν τώρα την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτια και μάλιστα σε υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα τιμές. Από την άλλη πλευρά όμως, οι συμβασιούχοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές και υπηρεσίες καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν είναι σε θέση να πληρώσουν παραπάνω για να έχουν τέτοιου είδους επιπλέον ανέσεις ή πιο ακριβά διαμερίσματα.

«Τα άτομα με υψηλότερο εισόδημα είναι πράγματι, οι πιο δραστήριοι στην αγορά ενοικίων», δήλωσε ο Τζόναθαν Μίλερ, πρόεδρος της εταιρίας Μίλερ Σαμουήλ. «Κάνουν συναλλαγές, επιστρέφουν στην πόλη και νοικιάζουν πιο ακριβά διαμερίσματα».

 

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΘ: Προτεραιότητα σε μεσαία τάξη και ασθενέστερους με «μοχλό» την ανάκαμψη

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Στενεύουν τα περιθώρια για την έκρηξη τιμών και φόρων

Ποιος ήταν ο τραπεζίτης Γιώργος Αρώνης που πέθανε την Παρασκευή