Η παραγωγή αλουμινίου της Κίνας ανήλθε σε υψηλό-ρεκόρ για να τροφοδοτήσει την ισχυρή ζήτηση, καθώς η μεταποίηση και οι εξαγωγές στηρίζουν την ολοένα και πιο ανισόρροπη φετινή οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής αλουμινίου του κόσμου αύξησε την παραγωγή κατά 7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε μέσο όρο 119.333 τόνους ημερησίως τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα, επίσημα στοιχεία.

Ο ημερήσιος ρυθμός παραγωγής ξεπέρασε το ιστορικό υψηλό που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο και ακολουθεί πολύμηνη ισχυρή παραγωγή.

Τα στοιχεία αυτά ήταν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου δεδομένων που υπέδειξαν ότι τα κινεζικά εργοστάσια τροφοδοτούν την οικονομία της χώρας σε μια εποχή που άλλοι τομείς περιδινίζονται σε κρίση.

Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά 6,7% τον Απρίλιο, καταρρίπτοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η δραστηριότητα της αγοράς ακινήτων συνέχισε να καταγράφει μείωση τη στιγμή που η κατανάλωση αποδείχθηκε απογοητευτική.

Η ζήτηση μεταλλευμάτων στην Κίνα τα πήγε σχετικά καλά, παρά την κρίση στον τομέα των ακινήτων, επιβοηθούμενη από την ανάπτυξη των τομέων της ενέργειας και των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων.

Το αλουμίνιο στο Χρηματιστήριο Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης – δη το κορυφαίο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Κίνας – διαπραγματεύεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Η κινεζική παραγωγή του μετάλλου έχει επίσης ανακάμψει από μια σοβαρή μείωση πέρυσι, όταν η ξηρασία στην επαρχία Γιουνάν διέκοψε τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων και ανάγκασε τα χυτήρια να αδρανοποιήσουν την παραγωγή τους.

Η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 21% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, χάρη στις άφθονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, η μείωση κατά 8,4% σε ετήσια βάση της παραγωγής αιολικής ενέργειας από μεγάλες εγκαταστάσεις σημαίνει ότι ακόμη και με την αύξηση της υδροηλεκτρικής ενέργειας, το δίκτυο χρειάστηκε περισσότερη ενέργεια από άνθρακα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Η παραγωγή φωτοβολταϊκών κυψελών στη χώρα μειώθηκε κατά 16% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι χαμηλές τιμές ανάγκασαν τα εργοστάσια να μειώσουν την παραγωγή σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του τομέα ηλιακής ενέργειας. Παρ’ όλα αυτά, η παραγωγή του Απριλίου ήταν περίπου 11% πάνω από το αντίστοιχο επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Η παραγωγή άνθρακα μειώθηκε κατά 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η παραγωγή χάλυβα κατέγραψε σημαντική μείωση κατά 7,2%.

Διαβάστε ακόμη

Αυτοί είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι «μύθοι» γύρω από την ανακύκλωση

Πού γεννιούνται οι περισσότερες start up τεχνητής νοημοσύνης (πίνακες)

Στα ύψη οι τιμές για την αγορά εξοχικών στα top νησιά (pic + πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ