Η Sony θα απολύσει 900 άτομα στο τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της παγκοσμίως, δηλαδή περίπου το 8% των εργαζομένων της, ενώ θα κλείσει και ένα τμήμα της στο Λονδίνο.

«Ύστερα από επισταμένη έρευνα και πολλές συζητήσεις με την ηγεσία επί αρκετούς μήνες, κατέστη σαφές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την επιχείρηση και να αναπτύσσουμε την εταιρεία», έγραψε την Τρίτη ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment Τζιμ Ράιαν σε σημείωμά του προς το προσωπικό, αναφερόμενος στις περικοπές.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία οι απολύσεις θα επηρεάσουν επίσης τους κατασκευαστές παιχνιδιών Insomniac (το στούντιο πίσω από το Spider-Man), Naughty Dog (The Last of Us) και Guerrilla (Horizon), τρεις από τις πιο επιτυχημένες θυγατρικές της.

Οι μετοχές της Sony κατέρρευσαν νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την είδηση ότι αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την κονσόλα PlayStation 5.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών έχουν χάσει τη δουλειά τους φέτος, καθώς οι προϋπολογισμοί έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και οι εταιρείες παιχνιδιών βρίσκονται αντιμέτωπες με την επιβράδυνση των δαπανών μετά την πανδημία και την αύξηση των επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Στο «pipeline» deals €11 δισ. – Η ανθεκτικότητα των τραπεζών και οι προσδοκίες των servicers

Kaspersky: Σημαντική αύξηση των επιθέσεων σε φορητές συσκευές το 2023

Όμιλος Μαντωνανάκη: Στα 300 εκατ. ευρώ ο πήχης για το σφυρί της «Ήλιος» στην Ελούντα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ