Όλα τα βλέμματα στρέφονται, πια, στον τραπεζικό τομέα. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Mad Money» του CNBC, Τζιμ Κρέιμερ, η Fed είναι πιθανό να αναγκαστεί να λάβει «έκτακτα και δραστικά μέτρα την επόμενη εβδομάδα τα οποία ενδέχεται να τονώσουν το χαρτοφυλάκιο των επενδυτών».

«Η επόμενη συνεδρίαση της FOMC θα είναι η σημαντικότερη τα τελευταία χρόνια αφού η, άγνωστη μέχρι τώρα, απόφασή της όσον αφορά τα επιτόκια θα παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο», τόνισε ο Κρέιμερ.

Παρ’ όλα αυτά, ο αναλυτής υπογράμμισε πως «είναι πολύ νωρίς το να γνωρίζουμε τις ακριβείς επιπτώσεις των αποφάσεων της Fed και αν αυτές θα καταφέρουν να εξισορροπήσουν τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η τραπεζική κρίση».

Τις τελευταίες ημέρες, ο τραπεζικός κλάδος διαταράσσεται λόγω του μπαράζ των καταρρεύσεων τραπεζών όπως Signature και Silicon Valley Bank οι οποίες δεν κατάφεραν να διαχειριστούν την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οι αγορές, παράλληλα, κατέγραψαν σημαντική πτώση την Τετάρτη λόγω του κινδύνου μετάδοσης του προβλήματος και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δεδομένης και της απότομης πτώσης της μετοχής της Credit Suisse. Η κατάσταση βελτιώθηκε μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας η οποία τόνισε πως θα παρέχει ρευστότητα στην ελβετική συστημική τράπεζα εάν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

Διαβάστε ακόμα

Goldman Sachs: Τι προβλέπει τώρα για την πορεία των αγορών – Πώς επιδρά η τραπεζική κριση

Silicon Valley Bank: Αίτημα πτώχευσης κατέθεσε η μητρική SVB Financial

Κάζιμιρ: Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει την αύξηση επιτοκίων