Εργασιακά

Ποιοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα από 17 Ιουλίου

  • newsroom


Σε ποες περιοχές οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο κατά του κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα

Η έκρηξη κρουσμάτων και η μεγάλη διασπορά του ιού την τελευταία εβδομάδα έφεραν νέα μέτρα όσον αφορά στο testing, στην χώρα μας. Όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών, ουφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εργαζόμενοι σε Μύκονο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ίο, Σαντορίνη και Πάρο, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και απασχολούνται στην εστίαση, στον τουρισμό και τα πλοία, καλούνται να κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο μια φορά με τη μέθοδο του self-test και μία με αυτήν του rapid-test, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Eνδεικτικά, στη Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μία εβδομάδα από 77 σε 308 ενώ στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί και στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Το ίδιο χρονικό διάστημα τα κρούσματα έχουν υπερπενταπλασιαστεί στην Ίο, υπερδιπλασιαστεί στη Σαντορίνη και έχουν επταπλασιαστεί στην Πάρο, με τον κ. Χαρδαλιά στην ενημέρωση της 15ής Ιουλίου να εφοστά την προσοχή στους κατοίκους και στις Αρχές αυτών των νησιών ότι η περαιτέρω διασπορά του ιού πρέπει να αποφευχθεί.

Συνεπώς, το εν λόγω μέτρο αναμένεται να ισχύσει από το Σάββατο 17 Ιουλίου. Έτσι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις θα υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ σημειώνεται ότι την ίδια υποχρέωση για δύο τεστ την εβδομάδα θα έχουν τα μη εμβολιασμένα μέλη πληρώματος των πλοίων.

Διαβάστε ακόμη:

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με αποτίμηση 1,5 δισ. η προσφορά της για την Εγνατία Οδό (upd)

Capital Economics: Ισχυρή ανάκαμψη φέτος στην ελληνική οικονομία με +8%

Γιώργος Προκοπίου στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τον Σκαραμαγκά