Υποχρεωτική θα είναι από την 1η Ιουλίου η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας  για το σύνολο των τραπεζών της χώρας και τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ.

Η ψηφιακή κάρτα προσδοκά να αποτελέσει το εργαλείο για την προστασία των εργαζομένων, τον έλεγχο του ωραρίου εργασίας και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όπως το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Επιπλέον, θα αποτελέσει το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και του αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις που τηρούν το νόμο και σε αυτές που δεν τον τηρούν, ενώ θα μειώσει την γραφειοκρατία των επιχειρήσεων.

Ποιους αφορά

Η ψηφιακή κάρτα «κάνει» πρεμιέρα από την 1η Ιουλίου για εργαζόμενους  στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Πώς ο εργαζόμενος θα «χτυπά» την κάρτα εργασίας;

Ο εργαζόμενος κατά την είσοδό τους στον χώρο εργασίας, θα «σκανάρει» στο Ergani CardScanner (εφαρμογή που είναι διαθέσιμη για τις επιχειρήσεις) τον προσωπικό κωδικό QR code που εμφανίζει η εφαρμογή myErgani mobile app. Κατά την προσέλευση θα πρέπει να επιλέγουν την επιλογή προσέλευση όταν έρχονται στην εργασία και αποχώρηση αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη και λήξη της εργασίας ο εργαζόμενος θα προβάλλει τον QR κωδικό προς ανάγνωση από την αντίστοιχη εφαρμογή Ergani CardScanner mobile app που διατίθεται στους εργοδότες. Μετά την επιτυχή ανάγνωση της Κάρτας Εργασίας, δηλαδή του QR code, ο εργαζόμενος θα βλέπει στην οθόνη ένα μήνυμα επιβεβαίωσης με τα στοιχεία της δήλωσης Κάρτας Εργασίας που πρόκειται να υποβληθεί αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Πώς ο εργαζόμενος θα αποκτήσει την ψηφιακή κάρτα εργασίας;

Ο εργαζόμενος θα πρέπει να «κατεβάσειν» στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani mobile app η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στις πλατφόρμες Google Play και App Store.

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν μέσω της αναβαθμισμένης εφαρμογής myErgani mobile app να βλέπει στην κινητή τους συσκευή σε μορφή ημερολογίου το πρόγραμμα που προδηλώνει ο εργοδότης, καθώς και την πραγματική απασχόληση που παρείχε.

Τι ισχύει για τους μερικώς απασχολούμενους

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας καλύπτει όλες τις μορφές απασχόλησης (π.χ. πλήρης, μερική, πρακτική άσκηση, μαθητεία, κ.λπ.) τα ωράρια εργασίας (σταθερό, μεταβαλλόμενο, βάρδιες, υπερωρίες), ενώ καταγράφει ηλεκτρονικά και όλες τις μορφές άδειας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε ακόμα:

Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου θα ανακοινώσει η G7

Citigroup: Τα τρία σενάρια για τις αγορές και η μείωση του στόχου του S&P 500

Η Ρωσία αθέτησε την πληρωμή εξωτερικού χρέους για πρώτη φορά από το 1918