Σε υψηλά επίπεδα αντίστοιχα των θερμοκρασιών που αναπτύσσονται όλη αυτή την περίοδο του καύσωνα, παραμένει τόσο η ζήτηση όσο και οι τιμές του ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά στην Ελλάδα.

Έτσι, για σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η τιμή διαμορφώνεται στα 117,48 ευρώ/MWh, με τη χαμηλότερη στα 81,89 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα 191,95 ευρώ/MWh.

Η σημερινή τιμή είναι αυξημένη κατά 1,49% σε σχέση με χθες που ήταν στα 115,75 ευρώ/MWh, όταν ήταν ανεβασμένη κατά 13,79% σε σχέση με την Κυριακή 16 Ιουλίου (ήταν στα 101,72 ευρώ/MWh).

Όσον αφορά το ενεργειακό μίγμα την πρώτη θέση μοιράζονται το φυσικό αέριο και οι ΑΠΕ, όπως και τις προηγούμενες μέρες. Ειδικότερα το φυσικό αέριο συμμετέχει με ποσοστό 35,46% και οι ΑΠΕ με 34,79%, αλλά μαζί με της Κρήτης ανεβαίνουν στο 36,85%. Ακολουθούν οι εισαγωγές με 10,39%, ενώ στο παιχνίδι έχει μπει ξανά και ο λιγνίτης με ποσοστό 8,18% και τη λίστα κλείνουν τα υδροηλεκτρικά με 6%.

Σε πτώση το φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα το φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζει την πτωτική πορεία του, χωρίς όμως ουδείς από τους αναλυτές να μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια ποια θα είναι η κατάσταση από το ερχόμενο φθινόπωρο. Έτσι, χθες Δευτέρα στο σημείο αναφοράς του TTF τα συμβόλαια παράδοσης τον Αύγουστο έκλεισαν στα 25,51 ευρώ/MWh καταγράφοντας περαιτέρω μείωση κατά 1,72% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή. Επίσης τα συμβόλαια παράδοσης τον Σεπτέμβριο έκλεισαν στα 27,47 ευρώ/MWh, αλλά για τον Οκτώβριο στα 32,96 ευρώ/MWh.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Τα «απομεινάρια» του Carouzos Gate και ένα «χρυσό» πρατήριο (pics)

Brain drain πλήττει τις τράπεζες – Οι «διαρροές» στελεχών και οι προσπάθειες ανάσχεσης του φαινομένου

Ο πύρινος εφιάλτης, η Ζανέτ έχει κέφια (για εξώδικα), οι μνηστήρες της Αττικής Οδού, τα διαμερίσματα της Lamda και οι Ελληνες κροίσοι της Σερίφου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ