Ενενήντα επτά (97) αεροπλάνα πρέπει να παραδώσει τον Δεκέμβριο η Airbus προκειμένου να πετύχει τον στόχο του Διευθύνοντος Συμβούλου Γκιγιόμ Φορί για 720 παραδόσεις το 2023.

Ο κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων απέστειλε 64 τζετ τον Νοέμβριο, ανεβάζοντας τον απολογισμό σε 623 για τους πρώτους 11 μήνες του έτους, σύμφωνα με μία ανώνυμη πηγή του Bloomberg.

Η παραγωγή της Airbus συνήθως εκτοξεύεται στα ύψη τον Δεκέμβριο, καθώς η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων λειτουργεί εργοστάσια στη μέγιστη ισχύ για να επιτύχει τους ετήσιους στόχους. Η εταιρεία ολοκληρώνει επίσης τις τελικές εργασίες σε αεροσκάφη που κατασκευάζονται σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του απολογισμού τον τελευταίο μήνα. Τον Δεκέμβριο του 2022, ο κατασκευαστής αεροπλάνων απέστειλε 98 αεροσκάφη και συνήθως παρέδιδε περισσότερα από 100 στο τέλος του έτους πριν η πανδημία Covid-19 φέρει ως αποτέλεσμα ένα πλήγμα στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Φορί εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Airbus θα μπορούσε να πετύχει τον στόχο της για το τέλος του έτους.

Οι κατασκευαστές αεροπλάνων προσπαθούν να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ των πελατών που αγοράζουν αεροπλάνα σε αριθμούς ρεκόρ και των προμηθευτών που αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τον ταχύτερο ρυθμό παραγωγής. Τόσο η Airbus όσο και η ανταγωνιστική Boeing έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια με κατασκευαστικά λάθη σε ορισμένες εταιρείες ανταλλακτικών, γεγονός που καθιστά την παραγωγή πιο δύσκολη.

Διαβάστε ακόμη

Επιτόκια: Πόσο πιθανό είναι η ΕΚΤ να ανοίξει πρώτη τον χορό των μειώσεων (γράφημα)

Εμάνουελ Γκριμάλντι: «Στόχος μου η περαιτέρω ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών και των logistics στην Ελλάδα»

Τουρισμός 2024: Το πλεονέκτημα Ελλάδας-Ισπανίας έναντι άλλων χωρών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ