Επιχειρήσεις

Volvo: Συνεργασία με τη Northvolt για βιώσιμες μπαταρίες σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  • newsroom


Η επικείμενη κοινοπραξία θα αποφέρει επίσης ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη, με δυναμικό έως και 50 γιγαβατωρών (GWh) ανά έτος

Το γκρουπ Volvo προτίθεται να συνάψει κοινοπραξία με την κορυφαία σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt, για την εξέλιξη και την παραγωγή πιο βιώσιμων μπαταριών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τροφοδοσίας της επόμενης γενιάς για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo και Polestar.

Στην κοινοπραξία τα δύο μέρη έχουν ίση συμμετοχή, ενώ στοχεύουν να ιδρύσουν και ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Σουηδία, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2022.

Στόχος του κέντρου είναι να διευρύνει την τεχνογνωσία που έχουν ήδη οι δύο εταιρείες στο πεδίο των μπαταριών και να εξελίξει προηγμένες κυψέλες μπαταριών νέας γενιάς και τεχνολογίες ενσωμάτωσης στο όχημα, ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα Volvo και Polestar.

Η επικείμενη κοινοπραξία θα αποφέρει επίσης ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη, με δυναμικό έως και 50 γιγαβατωρών (GWh) ανά έτος. Η παραγωγή σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2026, θα τροφοδοτείται με ενέργεια που θα προέρχεται στο σύνολό της από ανανεώσιμες πηγές και αναμένεται να απασχολεί περίπου 3.000 άτομα.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνόκτητη ναυτιλία: Μειωμένη κατά 6,24% η τραπεζική χρηματοδότηση – Στα $49,7 δισ.

MLS: Νέες διαβεβαιώσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για εξεύρεση λύσης

Mouzenidis Travel: Πώς βρέθηκε σε αδιέξοδο – Η αίτηση εξυγίανσης και η δύσκολη επόμενη ημέρα