Το νεότευκτο suezmax δεξαμενόπλοίο Sea Amethyst , χωρητικότητας 157.000 τόνων παρέλαβε χθες Παρασκευή 1η Απριλίου από τα ναυπηγεία Samsung H.I.Shipyard η ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon Tanklers της οικογένειας της Άννας Αγγελικούση και τον γιών της Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη.

Στο πλοίο με υπερηφάνεια όπως τονίζει η εταιρεία υψώθηκε η ελληνική σημαία. Είναι eco friendly συμβατό με τις σύγχρονες απαιτήσεις για μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου ενώ έχει μηχανές διπλού καυσίμου που έχουν τη δυνατότητα να καίνε και LNG. Παρακολουθείται από τον αμερικανικό νηογνώμονα ABS. Στο 58% του στόλου της είναι υψωμένη ελληνική σημαία.

Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία ολοκλήρωσε ναυπηγικό πρόγραμμα για τη ναυπήγηση τριών δεξαμενόπλοιων Αframax.

Η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο Aframax δεξαμενόπλοιο «Sea Dragon», μεταφορικής ικανότητας 114.000 τόνων dw από τα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding. Στα νεότευκτα πλοία που παρελήφθησαν από τα ναυπηγεία SWS έχει υψωθεί η ελληνική σημαία.

Στις 22 Ιουλίου του 2021 παρέλαβε το Aframax δεξαμενόπλοιο «Sea Urchin» χωρητικότητας 114.000 τόνων, ναυπηγημένο στα ναυπηγεία SWS, όπως και το δεξαμενόπλοιο που εντάχθηκε στον στόλο της τον Μάιο του 2021, το «Sea Turtle» αδελφό των δύο προηγούμενων.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει στόλο που αποτελείται από 31 πλοία με συνολική μεταφορική ικανότητα 5,7 εκατομμυρίων τόνων . Το 2021 τα πλοία της μετέφεραν 34,8 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και κατέπλευσαν συνολικά 861 φορές σε λιμάνια ανά τον κόσμο. Στα πλοία της ναυτολογήθηκαν 900 ναυτικοί.

Διαβάστε ακόμα:

«Φωτιά» οι τιμές για σπίτια στην Αθήνα: Πόσο κοστίζουν καινούρια και παλιά διαμερίσματα σε όλα τα προάστια (πίνακες)

Need to know: Το ρολόι – πόθος των Swatch και Omega… ξεβάφει (pic + tweets)

Απρίλιος: Ο μήνας του ράλι για τις ευρωπαϊκές μετοχές