Σε επενδυτικό κρεσέντο βρίσκεται η Άννα Αγγελικούση. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην αγορά τριών LNG carriers από τη Hyndai μέσω resaling έναντι 240 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα για λογαριασμό της AlphaGas και οκτώ MR δεξαμενόπλοιων τα οποία αγόρασε en bloc έναντι 230 εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της Pantheon Tankers. Η επένδυση είναι πολύ μεγάλη ενώ ο Όμιλος έχει σε εξέλιξη και ναυπηγικό πρόγραμμα.

Ο στόλος της AlphaGas θα φθάσει συνολικά τα οκτώ LNG. Πριν από έναν χρόνο και πιο συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου 2021 η εταιρεία είχε παραλάβει το νεότευκτο LNG ENERGY INTELLIGENCE (173.400 κυβικών μέτρων) απ[ό τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Ο στόλος της Pantheon Tankers Management θα φθάνει πλέον τα 42 δεξαμενόπλοια μαζί με τα υπό ναυπήγηση τα οποία δεν έχουν παραδοθεί.

Στα τέλη Μαίου η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο suezmax δεξαμενόπλοίο m/t “Sea Coral” χωρητικότητας 157.000 τόνων από τα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries Shipyard.

Στο πλοίο υψώθηκε η ελληνική σημαία. Είναι eco friendly συμβατό με τις σύγχρονες απαιτήσεις για μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου ενώ έχει μηχανές διπλού καυσίμου που έχουν τη δυνατότητα να καίνε και LNG. Στο 58% του στόλου της είναι υψωμένη ελληνική σημαία. Έναν μήνα νωρίτερα, τον Απρίλιο η Pantheon είχε παραλάβει το νεότευκτο suezmax δεξαμενόπλοιο Sea Amethyst, χωρητικότητας 157.000 τόνων.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει στόλο με συνολική μεταφορική ικανότητα 5,7 εκατομμυρίων τόνων. Το 2021 τα πλοία της μετέφεραν 34,8 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και κατέπλευσαν συνολικά 861 φορές σε λιμάνια ανά τον κόσμο. Στα πλοία της ναυτολογήθηκαν 900 ναυτικοί

Ο Όμιλος έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα και για φορτηγά πλοία για λογαριασμό της Alpha Bulkers Shipmanagement.

Στα μέσα Απριλίου παρέλαβε στη Μανίλα το νεότευκτο φορτηγό πλοίο Capesize με το συμβολικό όνομα M/V «Alpha Peace», χωρητικότητας 179.000 τόνων dw.

Νωρίτερα η εταιρεία είχε παραλάβει το φορτηγό τύπου Newcastlemax «Alpha Treasure» μεταφορικής ικανότητας 209.260 τόνων dw από την κινεζική γιάρδα SWS.

Επίσης τον Ιανουάριο έκανε ποδαρικό στις παραλαβές νεότευκτων με το «Alpha Trophy», τύπου Newcastlemax μεταφορικής ικανότητας 210.000 τόνων.

Ήταν το πρώτο πλοίο από σειρά τριών ναυπηγήσεων που έχει βάλει στα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding.

Μέσα στο 2022 είναι προγραμματισμένη η παραλαβή δύο αδελφών πλοίων του «Alpha Trophy».

Ο στόλος της Alpha Bulkers Shipmanagement αποτελείται από 33 φορτηγά πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 4,5 εκατομμυρίων τόνων και μέσο όρο ηλικίας τα εννέα έτη. Σε αυτά είναι ναυτολογημένοι 1.300 ναυτικοί.

Ο ναυτιλιακός όμιλος της Άννας Αγγελικούση και των γιων της Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη αριθμεί συνολικά 71 πλοία, φορτηγά, LNG και δεξαμενόπλοια συνολικής χωρητικότητας 10,3 εκατομμυρίων τόνων.

Βιοκαύσιμα

Η Άννα Αγγελικούση με την Alpha Bulkers, κάνει δοκιμές και για χρήση βιοκαυσίμων από τον στόλο της. Η ναυτιλιακή βιομηχανία αρχίζει ,σιγά-σιγά, να μελετά την εκτενή χρήση των βιοκαυσίμων στη διεθνή ναυσιπλοΐα στη θέση του αργού πετρελαίου. Τα βιοκαύσιμα 1ης γενιάς προέρχονται από καλλιεργήσιμα φυτά και τα καύσιμα 2ης και 3ης γενιάς από άλλη μορφή βιομάζας, όπως απόβλητα και φύκια αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Φράνσις Φουκουγιάμα: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από νέα κρίση (pics)

Πλειστηριασμοί: Hχηρά σφυριά για Μουζενίδη, Τζανετάτο, Πολίτη και Μουρτζούχο (pics)

Η ενεργειακή παγίδα, ο Κόκκαλης «μιλάει» τώρα για την Intracom Defence, ο εμφύλιος στον ΣΕΒ, η Peoplecert, η Ideal και η Unider