Σε αυξήσεις στα τιμολόγια της προχώρησε η ΟΛΠ Α.Ε. Σταθμός Διακίνησης Οχημάτων.

Αυξήσεις οι οποίες επηρεάζουν την κρουαζιέρα και τα πλοία μεταφοράς οχημάτων και προκαλούν τη δυσανασχέτηση των χρηστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για  αύξηση 15% των φορτο-εκφορτωτικών εργασιών στο φορτίο εισαγωγής, εξαγωγής και transit οδικώς.

Επίσης, στις πρόσθετες εργασίες  αύξηση 15% μόνο στις Εργασίες Διαλογής, Παροχής Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσίας Θύρας Εισόδου/Εξόδου.

Αύξηση 30% των αποθηκευτικών στο φορτίο Εισαγωγής, Εξαγωγής & Transit Οδικώς σε όλες τις κλίμακες εκτός της πρώτης (1η – 2η ημέρα παραμονής).

Εισαγωγή χρέωσης για μη προγραμματισμένη παροχή τεχνικής υποστήριξης.

Αναπροσαρμογή των χρεώσεων που αφορούν την κρουαζιέρα, με εφαρμογή από 01/01/2025:

Α) Παροχή πρόσθετων ή ειδικών ελέγχων ασφάλειας (πέραν του ISPS), κατόπιν αιτήματος του πρακτορείου

Β) Χρήση διαφορετικού επιβατικού σταθμού Κρουαζιέρας από αυτόν που έχει οριστεί, κατόπιν αιτήματος του πρακτορείου και υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας, με εφαρμογή από 01/04/2024.

–   Διάθεση προσωπικού ασφαλείας, κατόπιν αιτήματος και για λογαριασμό πρακτορείου, με εφαρμογή από 01/04/2024.

–   Διάθεση φυλακίου σκοπιάς, κατόπιν αιτήματος και για λογαριασμό πρακτορείου για διάρκεια μίσθωσης μέχρι τρεις (3) ημέρες, με εφαρμογή από 01/04/2024.

-Αναπροσαρμογή των χρεώσεων καβοδεσίας για όλους τους τύπους πλοίων, με εφαρμογή από 01/04/2024.

-Αναπροσαρμογή των χρεώσεων παραβολής και χρήσης θαλάσσιας περιοχής λιμένα για τα εμπορικά πλοία και πλοία RO/PAX σημαίας εξωτερικού, με εφαρμογή από 01/04/2024.

– Αναπροσαρμογή των χρεώσεων παραβολής και χρήσης θαλάσσιας περιοχής λιμένα για τα πλοία κρουαζιέρας, με εφαρμογή από 01/01/2025.

Διαβάστε ακόμη

Αεροπορικές: Με σχεδόν 27 εκατ. θέσεις αυξάνουν 10% τις πτήσεις για Ελλάδα τη θερινή σεζόν 2024

Οι ευρωλίστες της ΝΔ, οι παλιοί και ο… Δεξιός, ο Λοβέρδος και τα ζόρια στο ΠΑΣΟΚ, η βίλα Βωβού και ο Παπαλέκας, τα σιγανά ποταμάκια στην ενέργεια 

Ρεύμα: Αμετακίνητοι οι καταναλωτές προς τους ιδιώτες προμηθευτές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ