Οικονομία

Αναδρομικά: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

  • newsroom


Στις 27 Ιουλίου 2021, αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές στους νέους συνταξιούχους

Πλησιάζει η ώρα πληρωμών για χιλιάδες συνταξιούχους, καθώς περίπου 60.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 θα λάβουν στις 27 Ιουλίου 2021, μαζί με τις συντάξεις Αυγούστου, τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Από την άλλη, στις 29 Ιουλίου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα θα πάρουν τα αναδρομικά που τους οφείλονται αφού τις αυξήσεις από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης τις έχουν ήδη λάβει, μαζί με την καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου.

Σημειώνεται, ότι η αποπληρωμή των αναδρομικών του νόμου Βρούτση έχει σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο με την πληρωμή των παλαιών συνταξιούχων (πριν από τον Μάιο του 2016).

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε η πληρωμή των αυξημένων ποσών στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, δόθηκαν αυξήσεις σε 10.861 συνταξιούχους του Δημοσίου. Οι παραπάνω είδαν κατά μέσον όρο πραγματική αύξηση στην ακαθάριστη σύνταξή τους 74 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

«Ξεπαγώνει» η εκτός σχεδίου δόμηση – Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις πολεοδομίες

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα η «συστάδα» με τις 14 βίλες στη Μύκονο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτές είναι οι κυρώσεις για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο