Οικονομία

Γεωργιάδης για self test εργαζομένων: Αν χρειαστούν δύο την εβδομάδα το ένα θα το πληρώνει η επιχείρηση (vid)

  • newsroom


Δεν θα υπάρχει SMS μετακίνησης για την εστίαση ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης - Όσα είπε για τα self test στους εργασιακούς χώρους

Για την πιθανότητα να πληρώνει η επιχείρηση το ένα self test στους εργαζόμενους, εάν χρειαστεί να κάνουν έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega το απόγευμα της Πέμπτης 22 Απριλίου. Ειδικότερα, ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε ότι είναι «πιθανό ενδεχόμενο το ένα self-test να το προσφέρει το κράτος και το άλλο να το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της

Και πρόσθεσε: Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος». «Ένα-έναμιση μήνα θα χρησιμοποιούμε ακόμα self-test. Όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μας είναι χρήσιμα».

Τι είπε για την εστίαση o κ. Γεωργιάδης

«Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ σε ότι αφορά στο πότε θα εκταμιευθούν τα οι πόροι στήριξης της εστίασης είπε:

«Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7. Μέχρι 10 Μάιου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μαΐου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι αύριο θα προτείνει στην επιτροπή των ειδικών να επαναλειτουργήσει το click inside στη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα των malls «γιατί δημιουργείται θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού» και τα κέντρα αισθητικής «που είναι αδικημένα».

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης στον Alpha: Σταδιακή η «αποσωλήνωση» της Οικονομίας

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου των €120,5 εκατ.- Επικράτηση της Reggeborgh

Πάσχα 2021: Με αυτό το έντυπο μπορεί να γίνει η μετακίνηση εκτός Νομού

Απόρρητο Απόρρητο