Εξηγήσεις για τον «ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου» έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως σε πρώτη φάση, «θα είναι ένα ψηφιακό σύστημα πιλοτικό, θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι συμβολαιογράφοι και να αντλήσουν όλον αυτόν τον πακτωλό χαρτιών που ζητούν τώρα από τους πολίτες, να τον αντλούν ψηφιακά».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι εφόσον το ακίνητο του ενδιαφερόμενου πολίτη είναι κτηματογραφημένο και τακτοποιημένο, θα μπορεί ο συμβολαιογράφος να αντλήσει όλα τα στοιχεία, τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ακίνητο αυτόματα με μια πλατφόρμα που θα έχει μπροστά του. «Αυτό είναι μια μεγάλη ποιοτική αλλαγή, το κάναμε μαζί με τους συμβολαιογράφους για να είναι χρηστικό και λειτουργικό».

Στο μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για «μια ένταση, μια τοξικότητα στο εγχώριο πολιτικό περιβάλλον από τα χρόνια των μνημονίων θα έλεγα μέχρι σήμερα, πρόκειται για δομικό κομμάτι της πολιτικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει. Αυτή υπερβαίνει τα πρόσωπα» είπε και συνέχισε: «Θα ήταν υγιές συνολικότερα για την χώρα, να μπορέσουμε κάποτε να το υπερβούμε εφόσον πλέον είμαστε σε μια πολύ μεγάλη κανονικότητα απ’ ό,τι ήμασταν στα πολύ δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και να μην υπάρχουν πια αυτές οι προσωπικές επιθέσεις, αυτός ο τοξικός πολλαπλασιαστής που κομίζει η αντιπολίτευση στον πολιτικό διάλογο της χώρας μας».

Όπως τόνισε «η πρώτη μας επιλογή είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και την αξία της αυτοδύναμης κυβέρνησης, την αξία των γρήγορων αποφάσεων, της ταχύτητας την είδαμε σε κάθε κρίση που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, είτε ήταν ο Έβρος, είτε το πρώτο lockdown, το πρώτο απαγορευτικό που έπρεπε να φτιάξουμε μέσα σε ώρες το 13033. Αυτά τα ζητήματα εκ των πραγμάτων σε μια χώρα εκκρεμοτήτων όπως η χώρα μας, πρέπει να έχουμε ταχύτητα. Και εκεί πέρα, πρέπει να έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία πρέπει να είναι πλουραλιστική σε σχέση με το ποιοι και πώς συμμετέχουν».

Διαβάστε ακόμα

ΒriQ: Στα 250 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων μετά την απορρόφηση της Intercontinental

Κυψέλη: Η αναβίωση μιας κλασσικής περιοχής

Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος: Ο leader στα χάρτινα καλαμάκια και η νέα επένδυση της Matrix Pack