Εντός της ημέρας αναμένεται o «χρησμός» του γερμανικού οίκου Scope για την ελληνική οικονομία. Η τρέχουσα αξιολόγηση ανέρχεται στο «BB+», δηλαδή μόλις ένα «βήμα» πριν την επενδυτική βαθμίδα (BBB-).

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το βασικό σενάριο δεν περιλαμβάνει μια νέα αναβάθμιση, παρά το γεγονός ότι το outlook (προοπτικές) είναι θετικό. 

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι ο Scope δεν συγκαταλέγεται στους αναγνωρισμένους -από την ΕΚΤ- οίκους αξιολόγησης και επομένως, οι αποφάσεις του δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ως εκ τούτου, για την πολυπόθητη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας απαιτείται μια και μόνο αναβάθμιση από τους οίκους Fitch, DBRS και Standard & Poor’s, οι οποίοι διατηρούν τη χώρα σε απόσταση αναπνοής από τον στόχο. 

Από την πλευρά του, ο οίκος Moody’s, ο οποίος επίσης αναγνωρίζεται επισήμως από την ΕΚΤ, διατηρεί την Ελλάδα τρία «σκαλιά» μακριά και επομένως φαντάζει δύσκολη η άμεση επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα. 

Οι επόμενες αξιολογήσεις έως τις εκλογές 

  • Scope 3 Μαρτίου 
  • DBRS 10 Μαρτίου 
  • Moody’s 17 Μαρτίου 
  • S&P 21 Μαρτίου 

Διαβάστε ακόμα

Οι δεύτερες σκέψεις στο Μαξίμου, η Coca Cola, ο Δαυίδ και το ρεσάλτο και η μάχη Μυστακίδη με Μουνδρέα

Κυκλάδες: Στην Αντίπαρο η πρώτη «πράσινη» κατοικία – Έχει πιστοποίηση BREEΑM και ανήκει σε γνωστό Ελληνα επιχειρηματία (pics)

Τεό Νιάρχος: Οι business του «χρυσού» γόνου με την τέχνη και τον κινηματογράφο (pic)