Τουρισμός

Ρωσία: Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός για τουρισμό το φθινόπωρο

  • newsroom


Έρευνα που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ρωσίας «Rosgosstrakh» ανέδειξε πρώτη την Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2021

Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στο εξωτερικό για τους τουρίστες από τη Ρωσία κατά την «βελούδινη τουριστική περίοδο», όπως ονομάζεται στη χώρα το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ρωσίας «Rosgosstrakh», που δημοσιεύει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ακολουθούν η Τουρκία (10,4%), η Κύπρος (5,6%), η Κροατία (4,4%) και η Ιταλία (3,2%).

Η ανάλυση των προτιμήσεων των πελατών έγινε με βάση τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης, που αγοράστηκαν έως τώρα για τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2021 και αναδεικνύουν την Ελλάδα δημοφιλέστερη όλων των χωρών με 15,5% του συνολικού αριθμού ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων.

Πιο σπάνιοι, αλλά υπαρκτοί ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι το Μαρόκο, η Σαουδική Αραβία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Κούβα και η Κίνα.

«Παρόλο που η πανδημία εξακολουθεί να μην επιτρέπει στους πελάτες μας να ταξιδεύουν ενεργά στον κόσμο, τα ταξίδια σε ξένες χώρες που απαιτούν ασφαλιστική κάλυψη για το εξωτερικό εξακολουθούν να είναι αρκετά δημοφιλή στη βελούδινη εποχή», δήλωσε ο Ντμίτρι Λιτόφτσενκο, επικεφαλής της διεύθυνσης ψηφιακής επιχειρηματικότητας του ασφαλιστικού κολοσσού στη Ρωσία, σχολιάζοντας τα δεδομένα της έρευνας.

Η Rosgosstrakh είναι μέλος του Ομίλου Otkritie Bank, διαθέτει περισσότερα από 1.600 γραφεία στη Ρωσία και απασχολεί περίπου 50.000 υπαλλήλους και ασφαλιστικούς πράκτορες.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία AUKUS: Το κέντρο του κόσμου μετατοπίστηκε (στον Ειρηνικό) – Οι νέες παγκόσμιες ισορροπίες και το μεγάλο δίλημμα της ΕΕ

ΕΝΦΙΑ: Δυο επιλογές για την πληρωμή της πρώτης δόσης

Fitch: Ρίχνει την πρόβλεψη για την ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία