Τις υψηλές «πτήσεις» συνεχίζει η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία για να πουλήσει το ποσοστό που διαθέτει στην Τέρνα Ενεργειακή.  

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται την Τετάρτη κατά τουλάχιστον 2,3% και διαμορφώνεται στα 10,64 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο του 2022 αλλά και το υψηλότερο σημείο της τελευταίας 15ετίας (από το 2007).

Εξίσου σημαντικά κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία αυξάνεται κατά 1,38% και ανέρχεται στα 20,6 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.  

Η άνοδος των δύο μετοχών οφείλεται εν πολλοίς στις πληροφορίες ότι η διοίκηση ετοιμάζεται εντός του Ιανουαρίου να κλείσει το deal για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Τέρνα Ενεργειακή.   

Ας σημειωθεί ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει το 37,3% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή, με τον Γιώργο Περιστέρη (βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) να διατηρεί ένα ακόμη 11% και τον Βαγγέλη Μαρινάκη ένα ακόμη 6%.    

Όπως επιβεβαιώνει η στήλη του Dark Room, αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου θα είναι η κοινοπραξία των αυστραλιανών εταιρειών First Sentier Investors και Maquarie. 

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετράει κέρδη άνω του 9%, ενώ στις τελευταίες 30 ημέρες σημειώνει άνοδο κατά περίπου 8%. Από την πλευρά της, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, κάνει ράλι σχεδόν 50% μέσα στο 2022 και 6% μέσα στο τελευταίο 30ήμερο.  

Διαβάστε επίσης

Τα γκάλοπ και η άρση ασυλίας, αρχίζει… η πώληση μετοχών στην Εθνική και την Τράπεζα Πειραιώς, τα 200 της Viva και επιστροφή του Σωκράτη με τα 500 

Ikigai: H αυθεντική ιαπωνική ψησταριά ανάβει φωτιά στο εντυπωσιακό food-store-κρεοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας

Σωκράτης Κόκκαλης: Τέλος εποχής – Γιατί η Intracom μετατρέπεται σε εταιρεία επενδύσεων