Ενέργεια & Περιβάλλον

Gazprom: Στο επίκεντρο της συνάντησης Μίλερ – Σκρέκα οι τιμές του φυσικού αερίου

  • newsroom


Από τις αρχές του 2021 η Gazprom εξήγαγε στην Ελλάδα πάνω από 3 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου, ποσότητα ρεκόρ και περισσότερη από όση εξήχθη ολόκληρο το 2020

Με τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, είχε συνάντηση την Τρίτη στην Αγία Πετρούπολη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, με επίκεντρο τις ρωσικές προμήθειες σε φυσικό αέριο προς την Ελλάδα.

Η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει ότι επιδιώκει να εξασφαλίσει ένα ευνοϊκό νέο συμβόλαιο προμήθειας φυσικού αερίου, αποδεσμευμένο από τις υψηλές τιμές στο διεθνές hub TTF.

Σημειώνεται ότι η Gazprom εξήγαγε στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του φετινού έτους πάνω από 3 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου στη χώρα μας, δηλαδή ποσότητα ρεκόρ και περισσότερη από όση εξήχθη ολόκληρο το 2020.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Ρωσία, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε ακόμη

Ναυλαγορές στην εποχή της Όμικρον: Ισορροπία στα φορτηγά – «Παγωμένα» χαμόγελα στα τάνκερ

«Κατεβάζει τον πήχη» για το ελληνικό Χρηματιστήριο η Goldman Sachs

Twitter: Αποδεικνύεται ανθεκτικό στις θεωρίες συνωμοσίας μέσα στην πανδημία