Σε απάντηση στα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες αλλά στο αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών, η Tesla προχώρησε σε νέα αύξηση τιμών σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων αύξησε την τιμή της για το Model Y μεγάλης αυτονομίας στα 65.990 δολάρια από 62.990 δολάρια, μετά την καθυστέρησηστις παραδόσεις ορισμένων μοντέλων μεγάλης αυτονομίας στις ΗΠΑ.

Η αύξηση των τιμών κατά 5% ακολουθεί το ράλι ανόδου των τιμών των πρώτων υλών, από το αλουμίνιο έως το λίθιο, που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και μπαταρίες, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες δυσκολεύονται να προμηθευτούν τσιπ και άλλα αναλώσιμα λόγω ελλείψεων που μαστίζουν ολόκληρη τη βιομηχανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είχε δηλώσει ότι το λίθιο είναι υπεύθυνο για τις αυξήσεις του κόστους και «ένας περιοριστικός παράγοντας» για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, ενθαρρύνοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δραστηριοποιηθούν αυτοτελώς στην εξόρυξη λιθίου.

Σημειώνεται ότι και η Rival Rivian Automotive αύξησε την τιμή κατά περισσότερα από 10.000 δολάρια για νέες παραγγελίες του βασικού της μοντέλου.

Διαβάστε ακόμη:

Η πρώτη (ουσιαστική) «ανάσα» για τα ομόλογα – Κάτω του 4% το ελληνικό 10ετές

Η Ευρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από φυσικό αέριο τον χειμώνα αν κλείσει ο Nord Stream

Γιατί εκατομμύρια τουρίστες κινδυνεύουν να χάσουν τις φετινές τους διακοπές