Επιχειρήσεις

Renault: Η στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα χρόνια

  • newsroom


Η εταιρεία θα λανσάρει δέκα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025, ενώ μέχρι το 2030 όλα τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν έως και το 90% των μοντέλων της εταιρείας

Τη φιλόδοξη στρατηγική που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια για τα ηλεκτρικά οχήματα, με παραγωγές εκδόσεων εμβληματικών μικρών αυτοκινήτων του παρελθόντος, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, παρουσίασε η Renault.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Luca de Meo, δήλωσε ότι θα λανσάρει δέκα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025 και ότι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν έως και το 90% των μοντέλων της εταιρείας έως το 2030.

Η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία στοιχηματίζει ότι μια ηλεκτρική έκδοση του κλασικού της συμπαγούς αυτοκινήτου, Renault 5, η οποία είχε διακοπεί τη δεκαετία του 1990, αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Το πρώτο από τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι το Megane hatchback, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Στο 1 ευρώ η τιμή της μετοχής στην ΑΜΚ

Νίκος Τσάκος: Έτοιμος ο στόλος της ΤΕΝ για την επανάκαμψη της ναυλαγοράς

ΕΕ: Άλλες 11 χώρες στους προορισμούς που επιτρέπονται οι μη αναγκαίες μετακινήσεις