Στην πώληση του δεξαμενόπλοιου Aframax κατασκευής 2007 M/T P. Kikuma, έναντι 39,3 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η εισηγμένη στη χρηματιστηριακήαγορά του Nasdaq, Performance Shipping Inc. συμφερόντων της Αλίκης Παληού.

Η εταιρεία αναμένει να καταγράψει κέρδος ύψους περίπου 17,3 εκατ. δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, εξαιρουμένων τυχόν προμηθειών και εξόδων που σχετίζονται με τη συναλλαγή. Η παράδοση στον αγοραστή έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2023.

Σχολιάζοντας την πώληση, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Performance, δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους οι αξίες των δεξαμενόπλοιων Aframax ανατιμήθηκαν σημαντικά, λόγω των σταθερών ναύλων που παρέχουν προσοδοφόρα συμβόλαια ναύλωσης στην spot αγορά. Παρόλο που οι προοπτικές για τον κλάδο των δεξαμενόπλοιων Aframax εξακολουθούν να παραμένουν σταθερές, πιστεύουμε ότι η πώληση του παλαιότερου δεξαμενόπλοιου Aframax, του M/T P. Kikuma, έναντι μικτού τιμήματος πώλησης 39,3 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι οικονομικά και λειτουργικά επωφελής για την εταιρεία μας» και συνέχισε:

«Η συναλλαγή αυτή ενισχύει το προφίλ του στόλου μας μειώνοντας τη μέση ηλικία των δεξαμενόπλοιων μας στα 12,5 έτη και οδηγεί σε μια ελκυστική δομή στόλου που αποτελείται από νεότερα πλοία με υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές.

Αναμένουμε ότι τα καθαρά ταμειακά έσοδα από αυτή την πώληση θα ενισχύσουν σημαντικά την ικανότητά μας να χρηματοδοτήσουμε εν μέρει τις εναπομένουσες κεφαλαιουχικές δαπάνες μας που σχετίζονται με τη ναυπηγική σύμβαση για την κατασκευή του νεότευκτου δεξαμενόπλοιου Aframax LR2, με δυνατότητα καύσης LNG, εξοπλισμένου με scrubber, με αναμενόμενη παράδοση το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Επιπλέον, θα υποστηρίξει την επιτυχή επιδίωξη της στρατηγικής μας για την ανανέωση του στόλου μας, εστιάζοντας σε έγκαιρες και επιλεκτικές εξαγορές».

Διαβάστε ακόμη

Εθνική Τράπεζα: Πώς ξεπέρασαν οι προσφορές τα €6,2 δισ. – Το προφίλ των επενδυτών και τα επόμενα βήματα

Η παγκόσμια αγορά ομορφιάς και ευεξίας αξίζει τώρα 5,6 τρισ. δολάρια

Θα τρώγατε κρέας ζέβρας και αντιλόπης;

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ