Στη μη πληρωμή κουπονιών αξίας 15 εκατ. ευρώ προχώρησε η Country Garden, εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με έδρα την Κίνα, η οποία αποτελεί το τελευταίο (χρονικά) θύμα της κρίσης στο real estate της ασιατικής χώρας.

Η αθέτηση πληρωμής αφορούσε ομόλογο, λήξεως τον Σεπτέμβριο του 2025, με την εν λόγω εξέλιξη να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο χρεοκοπίας, δεδομένου ότι η Country Garden έχει ένα χρέος σχεδόν 11 δισ. δολαρίων σε ομόλογα του εξωτερικού.

Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters αναφέρουν ότι η εταιρεία θα δηλώσει αδυναμία ανταπόκρισης και στις επικείμενες προθεσμίες πληρωμών.

Η αναδιάρθρωση του χρέους, υπό αυτές τις συνθήκες, αποτελεί μονόδρομο για την Country Garden, καθώς θα παράσχει τον κατάλληλο χώρο για να επιτευχθεί η αναγκαία σταθερότητα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, εξηγεί η HSBC σε ανάλυσή της.

Οι ομολογιούχοι έχουν ήδη ζητήσει να συναντηθούν με τη διοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Μάλιστα, δύο συγκεκριμένες ομάδες ομολογιούχων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εμφανίζονται έτοιμες να εξετάσουν λεπτομερώς τους πιθανούς όρους αναδιάρθρωσης

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Country Garden, εφόσον οι συζητήσεις με τους ομολογιούχους δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

Την ίδια στιγμή, η θυγατρική της κινεζικής εταιρείας στην Αυστραλία αναμένεται να πωληθεί στη Frasers Propert από τη Σιγκαπούρη, παρέχοντας μια πρώτη χείρα βοηθείας, ύψους 250 εκατ. δολαρίων.

Όλα τα παραπάνω έρχονται στον απόηχο των εξελίξεων με τον «γίγαντα» της Evergrande, η οποία κήρυξε προσφάτως χρεοκοπία, εντείνοντας τους φόβους για τη βιωσιμότητα της αγοράς ακινήτων στην Κίνα.

Διαβάστε ακόμα

Φορέας Ακινήτων: 4 αλλαγές – δέλεαρ για την προσέλκυση επενδυτών – Το νέο χρονοδιάγραμμα

Citi: H Ελλάδα θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα την Παρασκευή από τον οίκο S&P

Νέος «βασιλιάς» στις ευρωπαϊκές αγορές – Ποιο χρηματιστήριο πήρε τα σκήπτρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ